Meer over Robbert van Hasselt

In 2004 richtte ik, Robbert van Hasselt, adviesbureau IDMM op. Tot mijn 12e jaar woonde ik in Rwanda waar mijn ouders ontwikkelingshulp gaven. Dat gegeven, iets willen betekenen, is onderdeel van mijn systeem gebleven; als verpleegkundige en manager in de zorg en later als consultant voor een internationaal subsidieadviesbureau. Mijn grote wens was me te verbinden aan ontwikkelingen waar ik in geloof en omdat die nogal verschillen koos ik voor een eenmans-social-enterprise.

Vanaf 2004 werk ik met en in opdracht van zorginstellingen, als projectleider in Kroatië, Roemenië, Slowakije, Nederland en Duitsland. Daarbij gaf ik trainingen aan verpleegkundigen, managers, introduceerde methodieken, schreef en verantwoordde subsidie aanvragen.

Met en in opdracht van overheden zet ik Europees (Interreg) gesubsidieerde projecten op voor landen rondom de Noordzee. De projecten richten zich op stad en land relaties en verduurzaming van de zeescheepvaart middels een wind-hybrid coaster. Verder doe ik opdrachten in de zorg en fondsenwerving.
Klik hier voor mijn CV.

Profiel Robbert van Hasselt

Interimprofiel, rollen, werkniveau en discipline:
Ervaren projectleider in de non-profit, goed thuis in het veld van zorg en welzijn. Meestal acteer ik direct onder het niveau van de raad van bestuur voor wie ik zelfstandig projecten uitvoer waarbij ik verantwoordelijk ben voor planning, tracking en control. Ik heb specifieke ervaring met het ontwerpen aanvragen en managen van (grote) gesubsidieerde projecten, fondsenwerving is een van mijn kern expertises.

Persoonskenmerken en competenties:
Ik ben een ervaren, ondernemende projectleider, programma-, proces manager en interim manager met een sterke maatschappelijke betrokkenheid die graag projecten ontwikkelt en implementeert.

Bouwer en sterke verbinder die werkt vanuit de inhoud. Houdt wel van een beetje avontuur en complexe (internationale) projecten met een uitdaging. Ik ben sterk in projectontwerp en implementatie van projecten.

Ik voel mij thuis in omgevingen waar innovatie belangrijk is, ik maak graag het verschil en ben daarin gedreven.

 

 

Wat anderen over mij zeggen:
Vriendelijk, professioneel, creatief vasthoudend, blijft dicht bij zichzelf.
Flexibel, past zich snel aan, weloverwogen, principieel, niet altijd even politiek, blijft bij projecten in control. Wederzijds respect, we kunnen het oneens zijn.

 

 

Nog wat achtergronden:
Mijn passie is zeilen

Getrouwd en gezegend met 3 dochters.
In 2014 kocht ik klipper de www.Bontekoe.com een mooie klipper van 34 meter die voor bedrijfstrainingen, vakanties en gasten te boeken is.

In 2016 richtte ik met partners VOF de Kwaak op, dit wordt een restaurant-cultuur schip in het centrum van Zwolle.
Actief in de lokale politiek, D66.
Associé de Veghte, Interim Management, klik hier. 
Lid van MVO Nederland, klik hier.